none

Päihdepalveluita järjestäville

​MINNESOTAMALLINEN PÄIHDEKUNTOUTUS

Maivita Oy (Y-tunnus 2886027-2) on yksityinen päihde- ja peliriippuvuuksiin erikoistunut minnesotahoitoa tuottava kuntoutuslaitos. Maivitalla on aluehallintoviraston lupa yksityisten ympärivuorokautisten sosiaalipalvelujen tuottamiseen. Maivita on myös Kelan hyväksymä päihdehuollon kuntoutuslaitos. Maivitan asiakkaalla on mahdollisuus saada Kelan myöntämää kuntoutusrahaa.

Asiakkaaksi voi hakeutua

  • alkoholiriippuvainen
  • huumeriippuvainen
  • lääkeriippuvainen tai sekakäyttäjä
  • peliriippuvainen
  • läheisriippuvainen

Maivitaan voi tulla

  • omakustanteisesti
  • kunnan maksusitoumuksella
  • lastensuojelun kautta
  • työnantajan lähettämänä
  • työterveyshuollon ohjaamana

Hoitoon voi tulla ympärivuorokautisesti, puhelinsoitto meille hoitopaikan varmistamiseksi riittää. Erillistä lähetettä ei tarvita. Tarvittaessa voimme noutaa asiakkaan Hämeenlinnan tai Lahden linja-auto tai juna-asemalta.

Asiakas, joka tulee kunnan maksusitoumuksella ja tarvitsee kuntoutusrahaa kuntoutuksen ajalta, tarvitsee Kelan kuntoutuspäätöksen.

HOIDON RAKENNE LYHYESTI

Ympärivuorokautisen peli- ja päihdekuntoutuksen perushoitojakso kestää 4 – 6 viikkoa. Tämän jälkeen on 11 kk kestävä ryhmämuotoinen jatkohoito, joka toteutetaan kerran viikossa. Jatkohoitoryhmiä kokoontuu useilla paikkakunnilla sekä etänä.

Asiakas voi vierailla hoitolaitoksella ja osallistua terapiaan myös perushoitojakson jälkeen. Vierailusta ei veloiteta erikseen. Vierailun edellytyksenä on päihteettömyys.

Läheiset osallistuvat asiakkaan hoitokokonaisuuteen läheisviikonlopussa, joka järjestetään yleensä perushoitojakson viikolla 3 tai 4. Kaikilla läheisillä, jotka ovat osallistuneet läheisviikonloppuun on oikeus käydä jatkohoitoryhmissä.

HOIDON KUSTANNUKSET

Hoitokokonaisuuden hinta on 6300 €.

Sosiaali- ja terveysministeriön ohjeen mukaisesti laskutamme koko hoitohinnan (sis. asiakasmaksuosuuden) maksusitoumuksen antajalta. Kunta laskuttaa asiakasta hänen maksuosuudestaan.

Hoidon aikana toivomme pidettäväksi vähintään yhden yhteisen tapaamisen asiakkaan ja hänen sosiaali- tai päihdetyöntekijänsä kanssa. Voimme järjestää tapaamiset Maivitassa tai etäyhteydellä esim. Teamsin kautta.

Tarvittaessa voimme olla mukana jo ennen hoitoon tuloa tapaamisessa, jossa keskustellaan hoitoon tulosta sekä siitä minkälaista hoito Maivitassa on.

Asiakaskuntiamme ovat mm: Akaa, Hämeenlinna, Ikaalinen, Janakkala, Kotka, Lempäälä, Sipoo, Kainuu sote (palveluntuottaja), Kymsote (palveluntuottaja).

Voit tutustua Maivitan viikko-ohjelmaan ja omavalvontasuunnitelmaan alla olevista linkeistä.

maivita
Käytämme sivustollamme evästeitä tarjotaksemme sinulle parhaan mahdollisen käyttökokemuksen.