none

Henkilökuntamme

Henkilökunnallamme on kaikilla omakohtainen toipumiskokemus päihde-, peli- tai läheisriippuvuudesta. Tämän lisäksi meillä kaikilla on ammatillinen koulutus sekä vuosien työkokemus päihde- tai läheistyöstä. Meidän missiomme on antaa riippuvaisille sekä heidän läheisilleen mahdollisuus toipumiseen. Uskomme, että kohtaamalla rehellisesti autamme saamaan sen mitä itse olemme saaneet, vapauden valita laadukkaampi elämä.

Orvokki

Orvokki

Toiminnanjohtaja, Läheisohjaaja

Lyhytpsykoterapeutti

p. 050 512 9628
orvokki(a)maivita.fi

Tänään saan elää vapaana läheisriippuvuudesta. Ennen Minnesota-mallista hoitoa olin uupunut. Riittämättömyyden tunne patisti tekemään yli omien voimavarojen. Huolehdin ja murehdin toisten asioista, mutta en tiennyt mitä minä itse haluan.

Nyt saan työssäni auttaa muita löytämään tien ulos riippuvuuden vankilasta. Minun tehtäväni on toimia peilinä läheishoidossa sekä läheisviikonlopuissa ja auttaa siten riippuvaisten läheisiä näkemään kuinka riippuvuudet ovat vaikuttaneet heihin.

Johdan Maivitan toimintaa ja kehitän sitä yhdessä henkilökunnan kanssa.

"Orvokki on tieto, tuki ja turva. Pää, joka ei mene paniikkiin"

"Aina läsnäoleva, maanläheinen johtajatar"

Miika

Miika

Päihdeohjaaja

Lähihoitaja

Päihdekuntoutukseen lähtiessäni, 10 vuotta sitten, elämässäni olivat kaikki ulkoiset puitteet kohdillaan, perhe, asunto, autoja sekä voittoa tuottava yritys. Silti sisälläni asui synkkyys ja epätoivo. Minnesota-mallisessa hoidossa oivalsin, että jatkuvasti kontrollistani karannut juominen oli pahan oloni aiheuttaja.

Vuosikymmeniä olin myös harrastanut uhkapelejä. Pelasin aivan kuten joinkin, salaa ja jatkuvasti enemmän. Panoksien kasvaessa tappiotkin kasvoivat ja henkinen olotilani paheni, aivan kuten juodessanikin.

Tänään olen kiitollinen kaikesta siitä mitä minulla on ja vapaudestani valita. Saan tehdä upeaa työtä, jossa voin ohjata kaltaisiani kohti laadukasta elämää.

"Miikassa asuu tyyneys, rauha, viisaus"

"Rauhallisesti räiskyvä persoona, josta on helppo pitää"

Elmo

Elmo

Päihdeohjaaja

Sosionomi

Minnesota-mallinen päihdehoito, juuri täällä Maivitassa mullisti elämäni vuonna 2019 - ja mitä parhaimmalla tavalla. Minusta tuntui, että sain elämäni takaisin. Olin päihderiippuvainen monta vuotta ja vähitellen elämästäni katosivat elämänilo ja värit. Tajusin, että asioiden on pakko muuttua. Aloitettuani päihdekuntoutuksen muutos oli ihmeellinen: koko ajatusmaailmani tervehtyi ja tunsin, että olen jälleen vapaa. Aloin opiskella sosiaalialaa ja sain rakennettua uudelleen läheiset suhteet perheeseeni.

Tänään olen kiitollinen siitä, että saan olla raitis ja tehdä unelmieni työtä auttaen riippuvuussairauden kanssa kamppailevia ihmisiä.

"Elmo on hymyilevä ja kohtelias, joka läsnäolollaan luo turvallisen ja aidon ilmapiirin.

"Tarttuu asioihin rohkeasti ja vastuullisesti."

Marika

Marika

Potilassihteeri, Läheisohjaaja

Mielenterveys- ja päihdetyön at., lähihoitaja

Tein opiskeluihini kuuluvan työharjoittelun Maivitassa. Sinä aikana ymmärrykseni riippuvuussairauksista syveni. Lähipiiriini kuuluneiden ihmisten päihderiippuvuus on vaikuttanut myös minuun, joten menin Maivitan läheishoitoon. Sen aikana sain vastauksia oman elämäni ongelmakohtiin ja nyt saan auttaa muita samanlaisessa elämäntilanteessa olevia jakamalla omia kokemuksiani läheisohjaajana.

Työni on ihmisläheistä ja palkitsevaa. Huolehdin myös hoitopaikkamme viihtyvyydestä ja kodinomaisuudesta yhdessä työparini kanssa.

"Marika on taloa valaiseva aurinko"

"Hyvä kuuntelija jolle on helppo avautua"

Minna

Minna

Läheisohjaaja

Oman läheisen kohtaaminen läheisviikonlopussa oli minulle käänteentekevä kokemus. Sain kertoa ääneen miltä hänen juomisensa oli minusta tuntunut. Mutta mikä parasta, tajusin samalla, että minusta oli vuosien saatossa tullut jotain mitä en halunnut olla, omavoimainen, vakava ja yksinäinen. Hakeuduin Minnesota-malliseen läheishoitoon, jossa sain ymmärryksen riippuvuussairaudesta. Minun ei tarvinnut enää tuntea häpeää. Pikkuhiljaa onnistuin irrottautumaan myös syyllisyyden tunteista ja jatkuvasta suorittamisesta. Ilo, luottamus ja aito nautinto palasivat elämääni!

Läheishoito, vertaistuki ja rehellisyys itselleni ovat mahdollistaneet toipumisen läheisriippuvuudesta. Kaikkea kokemaani voin nyt ilolla ja häpeilemättä jakaa ohjaajan työssä.

"Minnassa asuu viisaus ja hymy joka valaisee koko taivaan"

"Helposti lähestyttävä kehittäjä, jonka kanssa on miellyttävä työskennellä"

Marika

Marika

Hoidosta vastaava, Läheisohjaaja

sairaanhoitaja, TtM

Sairauskäsityksen ymmärtäminen on ollut minulle aikoinaan merkittävää niin läheisenä kuin sairaanhoitajanakin. Tieto on lisännyt ymmärrystä ja tuonut toivon toipumiseen.

"Marika on itse hyväntuulisuus, joka palauttaa tarvittaessa muun tiimin maanpinnalle"

"Asiantuntija, joka pärjää tilanteessa kuin tilanteessa"

Suvi

Suvi

Päihdetyöntekijä

päihdetyön at.

Vuosien ajan yritin ihan kaikkea, että pääsisin irti viinasta. Olo oli niin hirveä, että halusin vain kuolla. Eräänä torstaina googletin "alkoholismin hoito". Löysin Minnesota-hoidon ja luin sairauskäsitteestä. Matkalla ajattelin, että hoidossa minulle opetetaan kuinka kestäisin kauheita olotilojani. Perillä hoidossa ymmärsin miten puutteellinen minun todellisuudentajuni oli, ja että kauheat olotilat häipyvät raittiuden myötä.

Lapsilleni olen tänäänkin kiitollinen siitä, että he läheisviikonlopussa kertoivat minulle miltä heistä minun juomiseni oli tuntunut. Niitä tunteita en enää halua aiheuttaa heille. Matka itseni luokse jatkuu vieläkin. Tarvittaessa olen apuna hoitolaitoksen arjessa.

"Suvi on pirteä tuulahdus, joka on tuonut omaa taiteellista osaamistaan varsinkin läheishoitoon"

"Kannustava ja remppaava toiminnan nainen, joka ajattelee aina Maivitan parasta"

maivita
Käytämme sivustollamme evästeitä tarjotaksemme sinulle parhaan mahdollisen käyttökokemuksen.