none

Hoitoon tulo

MITEN VOIN TULLA HOITOON?

Meillä Maivitassa hoitoon tulo on tehty sinulle helpoksi. Hoitomme toimii non-stop menetelmällä, joten voit tulla milloin vain. Ennen saapumista on kuitenkin hyvä varmistaa hoitopaikka soittamalla meille 0400 315069. Noudamme sinut tarvittaessa esimerkiksi lähimmältä rautatieasemalta.

Hoito alkaa vähintään 28 vrk perushoitojaksolla, jolloin majoitutaan hoitokeskuksessa. Mukaan tarvitset vaatteet ja henkilökohtaiset hygieniatuotteet.

Ensimmäisten päivien aikana pääset käymään lääkärissä Lammin lääkäriasemalla. Lääkärimme kirjoittaa tarvittaessa sairauslomatodistuksen hoitojakson ajaksi. Vaihtoehtoisesti voit hakea sairausloman omasta työterveydestäsi.

Kun aloitat päihde- tai peliriippuvuushoidon Maivitassa, sinulla on mahdollisuus saada Kelan kuntoutusrahaa hoidon ajalta. Hakemusta varten tarvitset lääkärin lausunnon kuntoutuksen tarpeesta ja sen tavoitteista (B-lausunto). Olet oikeutettu kuntoutusrahaan myös silloin, jos sinulla on esimerkiksi sosiaalitoimen kuntoutuspäätös tai kuntoutuksen maksusitoumus.

Päihdeasiakkaiden etuja valvoo Päihdeasiamies.

MITEN SAAN LÄHEISEN HOITOON?

Alkoholistin tai päihderiippuvaisen hoitoon saaminen voi tuntua mahdottomalta johtuen päihderiippuvuuden kieltomekanismista. On yleinen harhaluulo, että päihderiippuvainen ei voi toipua, jos hänellä ei itsellään ole motivaatiota. Näin ei todellisuudessa ole. Jokainen päihderiippuvainen haluaa raitistua, mutta ei yksinkertaisesti pysty sitä myöntämään tai toimimaan sen eteen. Avun saamiseksi riittää, että riippuvainen on suostuvainen lähtemään hoitoon. Hoidon tehtävänä on muuttaa ulkoinen paine lähteä hoitoon sisäiseksi motivaatioksi elää raitista elämää.

Ota rohkeasti meihin yhteyttä, niin autamme sinua tässä asiassa ja kerromme kokemuksesta, miten henkilö saadaan hoitoon. Kaikki keskustelumme ovat luottamuksellisia. Voimme tarvittaessa järjestää videotapaamiseen päihdeohjaajan kanssa. Tapaamisessa kerromme sinulle ja läheisellesi lisää hoidostamme ja hoitopaikastamme sekä kannustamme läheistäsi lähtemään hoitoon.

MUISTILISTA HOITOON TULOON

  • Varmista hoitopaikka soittamalla meille 0400 315 069 
  • Hoitoon ei saa tulla itse ajamalla. Voimme tarvittaessa noutaa hoitoon tulijan esim. Hämeenlinnan rautatieasemalta.
  • Hoitopäivänä ei saa olla päihtynyt.
  • Voit pakata mukaasi vaatetta ja henkilökohtaiset hygieniatarvikeet
  • Hoidon maksaja pitää olla selvillä. Mikäli maksajana on kunta, maksusitoumus tulee olla selvitettynä etukäteen.
  • Yhteydenpito ulkomaailmaan ja asioiden hoitaminen on rajallista perushoitojakson aikana.
maivita
Käytämme sivustollamme evästeitä tarjotaksemme sinulle parhaan mahdollisen käyttökokemuksen.